Tulliasioinnin koulutuksemme

Kuva
Finland-customs-training service

Sekä viranomaisten kouluttamana että kokeneena toiminnassa tiimimme osaa opettaa sinulle kansainvälisen kaupan tulliasioinnin salat. Projektikoordinaattori Elena Mitrofanova kertoo koulutuksistamme tässä artikkelissa. 

"Työskentelemme kanssasi menojen ja riskien vähentämiseksi" 

Suurin osa Suomen tulliselvityshenkilöstöstämme on Suomen tulliviranomaisten kouluttamia, ja me annamme opastusta ja koulutusta operatiiviseen kokemukseemme perustuen. 

Tällä hetkellä palvelumme kattavat neljä vakiokoulutuskokonaisuutta. Lisäksi voimme tarjota täysin räätälöityä koulutusta. Vakiokoulutuksemme alkavat perusasioista yksi ja kaksi; tuonnin ja viennin perusteet, jotka auttavat yritystäsi noudattamaan perussääntöjä ja välttämään tulliasioinnin virheitä selventämällä, mitä dokumentaatiota tarvitset, miten työskennellä tullikumppanin kanssa tullidokumentaation osalta ja ymmärtämään yleisestitulliselvitysprosessin kokonaisuutta. 

Kolmas kokonaisuutemme tuo huomattavaa lisäarvoa myös pidemmän linjan ammattilaisille, ja se on tarkoitettu enemmän ihmisille ja organisaatioille, jotka ovat jo käyneet kauppaa jonkin aikaa ja tuntevat perusprosessin. Tässä kv-hankintojen tullisuunnittelun kokonaisuudessa työskentelemme kanssasi vähentääkseen menoja ja riskejä optimoimalla osto- ja toimitusketjuprosesseja tullinäkökulmasta. Koulutuksen avulla voimme todella yhdenmukaistaa organisaation toimintaa koko liiketoiminnassa niin, että logistiikka, hankinta ja myynti osaavat kaikki ottaa huomioon mahdolliset riskit ja mahdollisuudet ja toiminnallaan vaikuttaa niihin. 

mistä tavarakoodi muodostuu, miten etuuskohtelu toimii ja miten velvollisuutesi tuojana tai viejänä voivat muuttua tavaraluokittelun myötä - kuten CBAM-velvoitteet tai tarve hankkia erityisiä tullilupia. 
 

Neljäs pakettimme keskittyy tavaran luokitteluun eli tariffointiin, ja opit perusasiat siitä,mistä tavarakoodi muodostuu, miten etuuskohtelu toimii ja miten velvollisuutesi tuojana tai viejänä voivat muuttua tavaraluokittelun myötä - kuten CBAM-velvoitteet tai tarve hankkia jokin tullilupa

"Laajempi lähestymistapa kustannusten optimointiin" 

Kolmas, tullioptimoinnin koulutuksemme on siitä erityinen, että sen avulla voidaan varmistaa, että oikeat tulliin liittyvät kysymykset kysytään oikeissa vaiheissa hankintaprosessia, ja että tietoisuus on olemassa jo hankintapäätöksiä tehtäessä, eikä vasta, kun tavaroiden on jo määrä saapua. Näin autamme asiakkaitamme omaksumaan laajemman lähestymistavan todellisiin kustannussäästöihin sekä riskienhallintaan.


Esimerkiksi mikäli tavarat on jo laivattu, tullausvaiheessa kulujen realisoitumiseen voidaan vaikuttaa ainoastaan menettelyn valinnalla, mikäli mahdollista tai esimerkiksi tullivarastoinnilla. Tässä vaiheessa alkuperään, toimitusehtoihin ja muihin muuttujiin liittyvät kustannuksiin, kuten tulleihin vaikuttavat seikat on jo lyöty lukkoon.


On valitettava ja yleinen ongelma, että monet saman yrityksen osto- ja logistiikkatiimit eivät ole kovin paljon vuorovaikutuksessa keskenään, ja organisaatiot voivat päätyä maksamaan ylihintaa kuviteltuihin hankintakustannuksiin verrattuna muun muassa yllättävien tullien muodossa. 


Näin koulutusratkaisumme sekä lisäävät henkilöstön osaamista, että auttavat myös luomaan yhteistä ymmärrystä yleisesti siiloutuneissa tiimeissä, kuten osto- ja logistiikkatiimeissä. Tehokas yhteistyö on tässä yhteydessä tehokkaan toimitusketjun hallinnan edellytys. 

"Emme opeta mitään sellaista, mitä et tarvitse" 

Vaikka tarjoamme koulutuksiamme neljänä erillisenä kokonaisuutena, tarjoamamme sisältö on räätälöity yrityksesi tarpeisiin. Jokaisen koulutuksen ydin pysyy samana, sillä tuontia/vientiä ja muita teemoja koskevat keskeiset vaatimukset pätevät kaikkiin tapauksiin, mutta sisältö räätälöidään siten, että ne ovat sinulle mahdollisimman merkityksellisiä ja hyödyllisiä. Pyrimme esimerkiksi käyttämään todellisia esimerkkejä, jotka liittyvät organisaatiosi toimintaan. Tällaisia ovat esimerkiksi yrityksesi tuotteet ja niiden luokittelu sekä todelliset hankintatapaukset. Tuotamme koulutuksia myös täysin räätälöidyistä aiheista yrityksesi tarpeisiin.

Tavoitteemme on tehdä tulliasioinnista helppoa, joten meille on tärkeää varmistaa, ettemme opeta mitään sellaista, mitä et tarvitse tai mikä ei ole asiaankuuluvaa, jotta pääset suoraan asiaan.

"Jos et tiedä, mitä tarvitset, me opastamme sinua" 

Joskus voi olla vaikea määrittää tarkalleen missä tiimisi osaamisessa on puutteita. Tällöin voimme keskustelulla kartoittaa tilannetta ja tehdä ehdotuksen tai toteuttaa tulliasoinnin Quick Scan -terveystarkistuksen selvittääksemme, missä puutteet ovat. Tullikumppaninasi opastamme sinua. Ota vain yhteyttä, niin vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi. 

Related Articles